زبان زرافه ! راهی برای مدیریت رابطه

زبان زرافه !

راهی پیشگیرانه برای مدیریت تعارض

زبان زرافه یک مدل ارتباطی مدیریت تعارض است که توسط روانشناس آمریکایی مارشال روزنبرگ در دهه 1970 ارائه شد .

زبان زرافه که به آن ارتباطات غیر خشونت آمیز نیز  می گویند بر مبنای اصل تعامل و همدلی با یکدیگر شکل گرفته است .این رویکرد می تواند در  تعاملات محیط های  خانوادگی ،کاری و اجتماعی به نحو موثری به کار گفته شود. در زبان زرافه بیان انتقادات به شیوه ای سازنده است و با هدف پیدا کردن راه حلی مشترک استفاده میشود .

 می توانید مثل یک گرگ پارس کنید یا مثل یک زرافه فعالانه گوش کنید!

در رویکردی که روزنبرگ معرفی کرد نماد زرافه برای نشان دادن یک رفتار سازنده و روبه جلو درموقعیت های تعارضی وچالش برانگیزاست . زرافه با گردن بلند و قلب بزرگ خود نمادی از داشتن نگاه کلی به مسائل و روابط ،صداقت و همدلی است.

زرافه نمادی است که به خودش گوش داده است و میداند چه می خواهد و همزمان توانایی گوش دادن و دادن پاسخ و واکنشی درست به نیازهای دیگران را نیز دارد.

در مقابل این روش ، گرگ قرار دارد  که وقتی وارد یک موقعیت سخت  می شود ،بلافاصله  دندان هایش را نشان می دهد و به شکلی تهاجمی و تهدیدآمیز پارس می کند. او معمولا در روابطش با دادن هزینه های زیاد و با آسیب رساندن به دیگران تلاش می کند از خود و منافع خود دفاع کند .

چرا زرافگی؟

ما بیشتر از هر چیز دیگری در جهان امروزمان وابسته به روابطی هستیم که با آنها  سرو کار داریم . نداشتن یک اصل و چارچوب درست و سازنده برای پیشبرد رابطه ها ، در زمان هایی  که روابط در معرض کشمکش قرار می گیرند می تواند کیفیت زندگی مان را به شکل واضحی تحت تاثیر قرار دهد .

درزمان هایی که ادامه یک رابطه دشوار و پیچیده می شود ،  کنترل احساسات  و افکار در سراشیبی قرار می گیرد. در این مواقع این امکان وجود دارد که هر لحظه لباس گرگ را پوشیده و آماده پا گذاشتن روی اخلاق و ارزش هایمان بشویم.

زبان زرافه اما به ما کمک می کند بتوانیم نفس عمیقی بکشیم و زمانی را از چشم زرافه، از بالا به همه چیز نگاه کنیم .

گوش دادن فعالانه همراه با همدلی و بیان کردن واضح خواسته های خود بدون سوگیری های  اعتراضی و گلایه دار می تواند به ما و مخاطب ما کمک کند تا نقاط مشترکِ پررنگ تر و بیشتری را تشخیص دهیم . زبان زرافه کمک می کند با طناب های متانت ،همفکری و صبر و خوش نیتی  از کوه صاف تعارض بالا برویم و هر دو سمت رابطه را بالا بکشیم .

یادگیری زبان زرافه در چهار قدم !

در چهار مرحله استفاده از زبان زرافه توجه می کنیم که ،

یک: مرزها رفتار و اخلاقی ام کجاست ؟

دو: در  نتیجه این گفتگو و تعامل جدید چه احساسی دارم ؟

سه : درخواست ها و نیازهای  واضح من چیست ؟

و چهارم :چگونه گوش کنم و چگونه واکنش نشان بدهم که کارآمدترین باشد؟

 

با کمک زرافه، مار را از سوراخ بیرون کشیده و گرگ رابطه ها را هیپنوتیزم کنید !

 زبان نرم زرافه زبان گفتگو ،تامل و تعامل است . به عنوان مثال وقتی در معرض انتقاد قرار می گیریم می توانیم زبان زرافه را انتخاب کنیم و هوشیارتر شویم.

گردنمان را دراز کنیم  وسعی کنیم  نیازها و درخواست های  پشت حرفهایی که می شنویم را ببینیم و بشنویم . کدهای ننوشته بین خطوط را بخوانیم و به نگرانی ها و ناامیدی های که در مخاطب ایجاد شده است حساس شویم.

این روش می تواند بستری برای رشد هوش اجتماعی مان و  انجام بازی های  برد /برد باشد.

داشتن ارتباطات بدون خشونت یا زبان زرافه راهی برای برقراری تعاملاتی بر اساس احترام ،صبر و درک و دیدن با افقی گسترده تر است .

ما همواره آزادیم که انتخاب کنیم با ناسازگاری و عناد گرگ، رابطه ها را ببلعیم و یا اینکه زرافه باشیم و با گردن خردمند ِمهربانِ بلندمان ،به اوضاع و شرایط متفاوت نگاه کنیم و به دنبال نقاط همدلی و برندگی باشیم.

 

 

به اشتراک بگذارید

عضویت در خبرنامه

یک پاسخ

  1. گردنمان را دراز کنیم وسعی کنیم نیازها و درخواست های پشت حرفهایی که می شنویم را ببینیم و بشنویم . کدهای ننوشته بین خطوط را بخوانیم و به نگرانی ها و ناامیدی های که در مخاطب ایجاد شده است حساس شویم👌👌👌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط